Lyssna: Yabibo Hazurfa – Svärtans Hav (C30 Cassette)

bole

Det är fortfarande bara förhandslyssning som är tillgänglig, men “Svärtans Hav” är en djupdykning i en svartkonst som skulle kunna sägas vara en blandning av Michael Idehall och ALVAR – om man ska göra någon form av jämförelse. Utifrån förhandslyssningen så står det klart att den första låten: “Det Stora Alvaret” – är en hyllningslåt till ALVAR. Låten i sig är något mer atmosfärisk än vad som är brukligt när det kommer till den gruppen, men så är det också bara en hyllningslåt, men Yabibo Hazurfa gör det till något helt annorlunda men ändå så likt deras material.

Nästa låt är nästan en tripp in i en mer psykedelisk och mörk dubstep, av låtnamnet att döma “Svärtans Hav (Svart Version)” finns det fog till varför det just blivit de genrerna – mörkret svärmar runt kropp och knopp – ett veritabelt musikaliskt angrepp från de mest svartbeklädda delarna av vår fantasi. Där den låten dör ut så föds en ny, nämligen “Mörkrets Tron“, som låter emfasen vara på melodislingor som på något sätt ska framkalla det mest grymma inom oss – Jimmy Svensson är bra på att skapa atmosfäriska landskap, målade med en musikalisk pensel i breda drag.

Utöver det så bjuds det på andra låtar ur hans repertoar. Alla bär de på något eget men mycket är hämtat från andra håll. Men hans mästerfulla låtar tål tidens tand och även om de är nötta efter att man lyssnat ett par gånger, så håller de ändå – på sitt egna lilla vis. Han är verkligen duktig på att måla upp det mest dystra och gudsförgätna ljudlandskap man lyssnat på, på en lång tid. Det här är samtidigt som det är något gammalt och beprövat så är det något eget, måhända trots att inspiration hämtats från bland annat ALVAR och andra som håller sig inom liknande, eller samma, genrer. Men trots allt någonting som är värt att lyssna på, om och om igen, flera gånger.

Lyssna till hela släppet, men tyvärr kan ni inte köpa någon kassett då de sedan ett tag tillbaka redan är slutsålda. Så ni får hålla tillgodo med det digitala släppet tillsvidare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s