Lyssna: Kord – Horisont – 7¨

kord

En oväntat men på något sätt väntat släpp från FlexiWave. Johan Sturesson och Annie Gylling i ytterligare ett samarbete, med två hängivna låtar som resultat. En egenartad dyster synth-pop som märkt och stämplad för just December, då det släpps. Det läggs väldigt mycket fokus på lyriken och Annies sång, musiken blir nästan sekundär men är ändå där i bakgrunden, levande och ständigt pulserande. I den första låten, “Horisont“, blir det nästan till en sorts teatralisk och minimalistisk synth-pop utsmyckad i cold wave.

Men istället för att vara för distanserad så är den ständigt närvarande, det är särskilt ett stycke när Annie med all hopplöshet kastas ut mot lyssnaren och hon sjunger: “Vi gräver neråt, tills botten är nådd“, och man får nästan rysningar i kroppen över hur nonchalant musiken i övrigt bara fortsätter vidare. Riktigt kalla vågor som egentligen bara verkar vara FlexiWaves signaturmelodi – om man rent metaforiskt får vara så fräck – att anse att de sedan länge haft något eget på gång, i form av sina släpp.

Den andra sidan, b-sidan, är något helt annorlunda. Någon slags glittrig discodänga som svänger sina lurviga till acidvals, man vet helt enkelt inte med Kord – det är ju det som är tjusningen också – att allt helt plötsligt kan skifta till något helt annat, rent musikaliskt. Skickligt nog lyckas de med bedriften att göra annars ointressanta genrer till något eget och intressant. Här är musiken också mer delaktig i den atmosfär som byggs upp, även om Annies sång får en framträdande position – som sig bör.

Lyssna till låtarna här nedanför och beställ sjuan när den kommer, den 15:e December.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s