Lyssna: ALVAR – Resurrection Of The Sinner

plz

Detta kom ut idag. Både digitalt och på kassett. Här ser vi ett helt annat ALVAR än vi sett tidigare, ett mer sammanhållet sådant och i den elektroniska gråzonen som aldrig förr. Med ännu mer samplingar och ännu mindre pang på. Ett mer kalkylerat och avvägt ALVAR som precis släppt “Resurrection Of The Sinner“. Givetvis finns även deras gamla lynne kvar någonstans i själva experimentet, men det här är mer melodiskt och mindre kyligt. Även om den kalla kärnan går att hitta i varje låt så är det ambitiösare denna gång.

Med hårda industriella krafttag så tar de sig igenom betongväggen med rytmisk noise, med en hård fana av stål. Ju längre in man kommer desto hårdare blir det. De har nu blivit som Celldöds cellkompis, influerat eller influerade – det vet inte ens jag – men här har de i alla fall gått skilda vägar, men det enda jämförbara vore faktiskt Celldöd. Det är spännande och det är nyskapande, även om jag givetvis tycker om deras mer uppenbara låtar som driver genom is i en ambientkyla. Lyssna nedanför och beställ en kassett.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s