Lyssna: Jonas Broberg – Splash Mekanik LP

boberg

Jag måste erkänna att jag inte har särskilt bra koll på Börft Records, mer än vad Kord och FRAK håller på med. Dokumentären har jag lyssnat till på Elektroniskt i P2 och sen har jag hittat lite annat, men det var inte förrän jag fick reda på att Jonas Broberg släppt “Splash Mekanik” som jag tog tillfället i akt och lyssnade lite. Helvete vilken omvälvande platta – och det säger jag bara när jag lyssnat på snippets av alla fem låtar.

Detta är experimentellt till tusen men behåller gärna en hel del av rytm och struktur som man kan finna inom ambient-genrer. Allt från utspejsade dröniga miljöer till omkullkastande beats som får en att påminnas om en bättre version av Stendeck – även om det är rätt missvisande i sammanhanget. Mycket av det man hör påminner om Övervarning – i alla fall när det kommer till de mystiska och hårda ljud som när som helst kan komma nedfallandes över en.

Om ni tycker om det här borde ni köpa LP:n från Börft Records. Själv kan jag rekommendera det även om jag bara hört snippets. Det skulle vara underbart att höra det i sin helhet men det reserverar jag för en annan dag. Ni kan lyssna här nedanför.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s