Lyssna: Aina Myrstener Cello – Solo S

aina

I sin avskalade och nästan depressiva låt “Solo S“, gör Aina Myrstener Cello något som de flesta nya artister inte klarar av. Kombinationen av egensinning sång och en komposition som inte lämnar något utanför. Det är väldigt minimalistiskt men på ett annat sätt är det ambitiöst och nästan planerande i sin struktur. Hennes sångröst är något man skulle kunna lyssna på utan instrument, men instrumenten kompletterar verkligen hennes sång på ett bra sätt.

Det enda problemet jag skulle se är när det väl kommer till texterna. Men det problemet är också en bra sak i sammanhanget. Det blir lätt för generiskt, men i och med att det är utsvävande och nästan lite experimentellt så irriterar man sig inte på det fullt lika mycket. Även om musiken nästan klingar lite väl kallt, så är det just vad man vill ha när det kommer till hennes musik. Helst fler sådana här låtar, eller med välutvecklade melodier som får en att sväva iväg på lätta moln.

Tur att man har Flora & Fauna när alla andra skivbolag sviker gång på gång när det kommer till musiken. Aina Myrstener Cello är undantaget som bekräftar regeln i en annars så lam “bransch“, i alla fall när det kommer till de genrer hon håller sig inom och tar sig ut ifrån. Lyssna ovanför och tänk på att köpa det som hon har släppt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s