Lyssna: Dead Letters Spell Out Dead Words – S/T

a1172270713_10

Det här är verkligen den diametrala motsatsen till Trepaneringsritualen. Även om mycket känns igen i Thomas sätt att skapa musik, så är det här ett sagoland som letar sig fram genom buskar och snår. Mellan raderna finns där något vemodigt och svenskt, trollskt. För att inte tala om de genomskärande tonerna som går upp i den ljusaste tonart du någonsin hört. Ett andetag eller två senare – så är musiken över – som om den aldrig funnits, trots att det gått över nio minuter. Även fastän Trepaneringsritualen för många är ett mycket intressantare projekt, så sällar jag mig till de som hellre lyssnar till Dead Letters Spell Out Dead Words.

Från drönande gitarrer till utmanövrerande synthar, till ett hopkok av allt som får post-rock och ambient att låta bra – med de mörka svallande vågorna som tar oss ut till havs – är det helt klart stommen i låtarna som får det att låta bra; summerat med ett ord: ambient. När det är som mest drömskt så kan man känna hur alla tankar skingras och hur man verkligen fokuserar på att ta in allt – alla tre låtar. Det amerikanska bolaget Cloister Recordings kan och borde stoltsera med detta namn som man nu hittar i deras diskografi.

Själv tycker jag att ni bör lyssna på alla tre låtar och bilda er en egen uppfattning. Men det är verkligen värt det, från den första låten till den sista. Lyssna till hela släppet här nedanför.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s