Mix: Celldöd – We will not allow any dancing…

Celldod_Mix_Cover

Medan han letade i arkiven så stötte han på en större mängd musik som skulle passa. För de som är lyckligt lottade svängde han ihop allt från chicago house, detroit techno, acid house, industrial, electro, och alla övriga kombinationer som man själv inte ens visste fanns – förrän man satt sig ner och lyssnat igenom allt. Celldöd slevade ihop det bästa han kunde hitta från 1980 till 2014, däribland några klassiker och en del nya grejer som man inte hört tidigare. Bland dessa finns FISHERMEN och en ny låt av Johan Sturesson. Det finns egentligen inga pretentioner i denna mixen, det är helt enkelt en timme och lite till av det som Anders Karlsson (Celldöd) tycker om. Måhända är det så att urvalet är begränsat för hans alterego, men det är ändå en eklektisk blandning som på många sätt saknas på andra ställen.

Nog för att det finns många fler som gör mixar och spenderar tid på att förfina eller förfula dessa, men det känns som om man fått någonting personligt. Inte i den bemärkelsen att det är så in i märgen personligt, utan snarare att det finns en del av tanken bakom Celldöd planterad i själva mixen, men också tidigare projekt som Anders har stått bakom. Innan ni skruvar igång denna mix så ska ni veta att det mestadels är elektronisk musik som ni kommer att höra, men det finns en eller annan avvikare under lagren av bombastisk, minimalistisk, aggressiv electronica. Repartiseraren kan stolt presentera “We will not allow any dancing…” (1980-2014), en mix gjord för detta blogg-zine och som jag säkert tror att ni kommer att uppskatta. Lyssna nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s