Exklusiv Premiär: Agenda / Mørkt Kapittel – Split

MørktKapittel&Agenda-spilt-7-cover-front.tiff copy

Bombardemanget fortsätter när Norrmännen bjuder upp till kamp. Mørkt Kapittel känner ni förmodligen till sedan tidigare om ni läst vad jag skriver här på blogg-zinet. Jag fick äran att lägga ut hela albumsläppet för streaming när det släpptes av dem själva, 2013. “Gro Igjen” var namnet på albumet och var deras första album, då de endast släppt en EP tidigare och det var år 2010. Ett år senare så har de färdigställt sitt första split-album tillsammans med Stavanger-hårdingarna Agenda – ett norskt hardcoreband utan några pretentioner alls. Tidigare har de varit med på samlingsplattan “No Power, No Punk” med låten “Når Dommen Faller“, och de har även släppt ett album med titeln “Menneskehetens Massegrav” i Mars detta år. Det är ungefär några veckor kvar tills detta split-släpp kommer ut för att kunna köpas i butikerna. Jag har redan tagit del av de fyra låtar som finns på albumet, nämligen “Guddomelig Massemord“, “Misantrolypse Nå!” och “Religiøs Terror (Svart Framtid Cover)” med Agenda, samt låten “Bokbål” med Mørkt Kapittel. Allt från de nästan crossover-orienterade låtar som Agenda presterar med, till den ynka låt Mørkt Kapittel bidrar med – som närmast påminner om en stoner (och svartmetall)-orienterad låt, stöter på patrull i hardcoresvängen – så kan man konstatera att det är ett sjujäkla bra släpp.

MørktKapittel&Agenda-spilt-7-cover-back.tiff copy

Nu har tiden kommit för mig att lägga upp den för er att lyssna till. Istället för skämt om norrmän kan ni hålla till godo med allvarligheten inom dessa genrer, tillsammans med det mörka sväng som skjuter er båt i sank. Hela spliten kan lyssnas till på Repartiserarens soundcloud, där alla låtar kommer att ligga uppe. Detta släpp kommer att komma ut via Negative Vibe Records den 1:a Augusti, så om ni vill ha en bit av kakan så kan ni först lyssna till det i sin helhet här nedanför och sedan beställa spliten när den kommer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s