Listen: Sort Kat Hvid Kat – I et væk

a0615327189_10

Skön electronica som får en att slita av sin hatt och bara vara. En slags skön blandning mellan seriösare techno, house, och den lugnhet som ambient ger. Sort Kat Hvid Kat släppte nyligen sin nya EP som heter “I et væk“, som med fyra låtar gör så att man kan få lite utav den tilltro man haft för det genreöverskridande, tillbaka. Det man möts av som också sipprar igenom är synth-popen, för den rytmen som levereras är verkligen dansbar, men manar snarare en till eftertanke i och med den vackra sångerskans blida röst. Allt som hon sjunger läggs fram som om det är en del av musiken på riktigt och inte bara en bisats utav den. Hennes röst i sammanhanget låter precis som ett instrument, då det passar bra in med de lugna instrumenten, det lugnt gående taktfasta slagen – som för en till en helt annan värld. Tillsammans med kluriga synthar som mest verkar vända runt i bakgrunden och komma tillbaka när melodin slår till som starkast, eller när refrängen börjar gå igång. Utsökt elektronisk musik som var man och kvinna borde lyssna på. När man lyssnar väldigt noga så är det svårt att inte följa med i flödet, eller i stämningen som de har skapat i och med denna EP, eftersom att det känns som musik man lyssnar på vid en hjärtesorg. Eller när man helt enkelt måste vara för sig själv och tänka. En slags intelligent blandning av alla dessa genreöverskrivande elektroniska subjekt. Ni kan lyssna till deras släpp här nedanför. Jag rekommenderar det sannerligen. Fyra låtar som kommer att föra er till en helt annan dimension, en bättre sådan, en mer känslosam sådan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s