Lyssna: Fäkalien – Sexual Colonization

artworks-000071489429-ckyrfx-t500x500

Bombardemanget fortsätter. Eftersom att vi valt att koncentrera oss på de mörkare strömningarna i underjorden, så gör det sig bra med Fäkalien, eftersom att det är power electronics och dödsindustrial – men också på grund av att den Italienska etiketten ANGST gör ett samsläpp med Scorze Records. Fokus ligger främst på svensk underjord, och eftersom att Fäkalien är ett svenskt solo-projekt som varit igång sedan 2013 åtminstone, så är det passande eftersom att detta samsläpp mellan två etiketter just är detta. Ännu finns det ingenting som är klarställt när det kommer till vad kassetten kommer att heta. Men för den som är intresserad av en historiegenomgång, så kan vi meddela att detta solo-projekt först släppte ifrån sig “Untitled” på ännu en Italiensk etikett, men denna gång hette den Diazepam. Detta var år 2013. Det senaste släppet är antingen spliten med Tjere, 886VG och Toxic Bliss – som också fick namnet “Untitled” – eller så är det en annan split som släpptes i Maj år 2013 som också är obetitlad. Skillnaden var att de som var med på detta släpp var istället Shaun Robert, ✰☻★☺✰ och Amy Weinrausch. Förstnämnda släpptes utav Untitled Productions och det sistnämnda utav Shit Noise Records. Eftersom att vi aldrig tidigare hört talas om detta solo-projekt, så kändes det passande att ta upp det. Nu finns det en låt som är tillgänglig och det meddelas att släppet kommer snart. Så det finns inget fast datum än, men detta blir i så fall det första släppet från Fäkalien detta år. Ni kan vänta er tribalistisk – nästan rituell – power electronics med influenser från både dödsindustrial, men även noise. Alla tre är hyfsat uppenbara. Men jag måste varna er för att det är väldigt hårt och namnet på låten är “Sexual Colonization“. Det blandas med varierande sampling, både från Andra Världskriget, men förmodligen från annat håll också. Håll i hatten när ni lyssnar på detta, för det kommer att bli en ordentlig resa. Mystiken tätnar. Lyssna till låten när nedanför och invänta detta samsläpp á la ANGST och Scorze Records.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s