Lyssna: Gas Giant – Black Blood

artworks-000073863743-utlg3v-t500x500

Ett fel upptäcktes i den förra artikeln, det är med andra ord inte Michel Isorinne som styr och ställer under namnet Blodörn – utan det är ingen mindre än herr Varg. Som sig bör så är det bortredigerat för länge sedan. Däremot undgick det inte mitt spejande öga att Blodörn faktiskt lagt upp förhandslyssningar till flera släpp. Bland annat så ingår Gas Giant i nummer fem i katalogen av släpp som mynnar ut ur Blodörnens bäck. Det är osäkert vilken denna man (eller grupp) är. Men det som är säkert är att “Black Blood” är titeln på släppet och den inkluderar fyra låtar. Här handlar det om någon slags ritualistisk industrial, som accelererar in i sin drönighet med hjälp av oljudet som pumpas ut. Det finns någon slags meditativ känsla i låtarna som framförs, även om det känns som att det kan klyva berg i två delar – och dela syndafloden. Förutom detta så kan låtarna vara flytande och allt från en behaglig synthvidunder som brummar ut sitt budskap likt Gjallarhornet, till det mest öronbedövande och basfyllda ljud man någonsin skulle kunna framkalla. Hela tiden så skiftas fokuset med hjälp av låtarnas olika karaktär. Det känns väldigt omväxlande med tanke på likheterna som finns, men man kan verkligen känna värmen som strömmar ut i hörlurarna. Förmodligen är det analogt så det skriker om det, eller så kan man känna sig grundlurad och utskrattad om det skulle visa sig vara digitalt bemästrat. Ett underbart släpp helt i linje med vad denna etikett verkar leverera. Synd och skam att man aldrig lyckats höra ylandet från Vargen tidigare. För här har man verkligen missat något. En hel del påminner om Ingen Våg, men det finns även en hel del skillnader. Rent estetiskt så skulle man kunna åkalla en likhet mellan den Amerikanska etiketten Acestic House och Blodörn. Tur att vi som bor här i norr har något så här bra. Det börjar lovande och kommer att sluta med Chicagojazzen. Intet ont anande kommer ni att få se på helt andra bullar. Ni kan lyssna till dessa fyra förhandslyssningar av de fyra låtarna här nedanför.

One thought on “Lyssna: Gas Giant – Black Blood

  1. Pingback: Titta: KRYPTA – Untitled | Repartiseraren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s