Exklusiv Premiär: Daniel Fagerström – Rorschachtest / Kära Emma!

En Levande Själ LP

Baserad på den självbiografiska romanen “En Levande Själ“, skriven utav den svenske läkaren och författaren P.C. Jersild, så presenteras det en kortfilm på 30 minuter som går under samma namn; “En Levande Själ” – ett science-fiction drama som har premiär på Göteborgs Filmfestival den 25:e Januari. Filmen är gjord av Henry Moore Selder, som har tillhört regissörskollektivet Stylewar. Handlingen som sådan är tagen direkt utifrån premisserna från romanen, då “huvudkaraktären” Ypsilon, som är en hjärna, lever i en burk och hålls i liv på ett artificiellt vis. Då hjärnan är omgiven av ett antal välvilliga assistenter, så utvecklar hjärnan en egen personlighet. Med det som bakgrund så har Invisible Guy fått ta del utav Daniel Fagerströms repertoar. Han är annars känd under namnet Optic Nest, som är hans soloprojekt, men det som han förmodligen är mest känd för är hans medverkan i gruppen The Skull Defekts. Utöver det så har han även arbetat tillsammans med Mattias Gustafsson (Altar Of Flies) i deras relativt nyskapade duo Cryme, som släppte en kassett på den ångande maskinen (och skivbolaget) Beläten, förra året.

MoptacoDics39_labels_A

Han fick i uppgift att tonsätta filmen och har därför, i egenskap av soundtrackskapare, skapat musik till “En Levande Själ“. Daniel har använt sig av samma metoder som han annars använder, när han skapar musik i olika konstellationer – nämligen med modular, bandloopar och orgel. Men denna gång så är musiken anpassad för ett helt annat syfte, och man kan inte klandra honom för det. Soundtracket är fullspäckat med intressanta låtar som sannerligen förhöjer stämningen. Det enda som saknas då är att kunna se filmen, vilket ni kommer att kunna göra, dock bara en trailer utav den. Detta kan ni göra här nedanför och se om det är en film som ni skulle vilja titta på. A-sidan utav vinylskivan som kommer att släppas på Moptaco Dics, består utav låtarna “Ypsilon Vaknar“, “Visionären“, “Strålning“, “Rorschachtest“, “Kroppen Är Passé“, “Psykokinesi” och “Minnen“. Sju låtar av varierande karaktär som kan sägas vara en avspegling utav filmarnas intention, men även vad Daniel lägger till med sin egensinniga musik.

MoptacoDics39_labels_B

Vinylskivan har även en B-sida med låtarna “Astralsjön“, “Råttor“, “Kära Emma“, “Professorn“, “Korridoren“, “Biochines Marsch“, “Fragment” och “Jehova“. Eftersom att Daniel har gett mig tillfället att premiärspela två låtar från detta släpp, och soundtrack, så valde jag ut låtarna med stor omsorg. En låt från A-sidan och en låt från B-sidan. Ni får alltså tillfället att lyssna på dessa två låtar i förväg, eftersom att filmen kommer att spelas upp på Göteborgs Filmfestival nu i helgen, där jag upprepar att datumet är den 25:e Januari – för den som befinner sig i närheten och har lust att titta på filmen. Så nu kan ni premiärspela de två låtarna “Rorschachtest” och “Kära Emma“, exklusivt hos Invisible Guy. Jag vill även ta tillfället i akt att tacka Daniel eftersom att han frågade om jag kunde göra detta, vilket jag gjorde. Ni kan även titta på en trailer från filmen här, och streama låtarna nedanför. Om ni har lust att titta på trailern direkt, så finns den inbäddad längst upp på sidan. Soundtracket kommer att släppas inom en månads tid, runt den 21:e Februari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s