Spotlight: Reveries – rvrs

a1683895716_10

Hela tiden kommer det nya band som ploppar upp likt träd ur marken. Vissa kan man spendera hur lite tid som helst med, medans andra växer till sig och blir ståtliga. Östergötland och Småland, i en underlig blandning, har fått ett tillskott i form utav Reveries, som lirar ett mellanting mellan sällsam alternativ pop-rock, post-rock – med en liten udd riktad åt post-punk hållet. Det är svårt att placera då man lyssnar på det, men ibland svänger det lite mer åt indiehållet. Däremot är det lätt att placera deras shoegazeambitioner, då det är en större del av sammanhanget, när man lyssnar på de två låtarna. Vilket ger dem deras stämningsfyllda och drömska ljudlandskap, som får en att glömma bort den tråkiga vardagen för några minuter.

Trots att det är rätt så långt bort från mina egna jaktmarker, så finns där ändå någonting som håller en kvar. Först och främst så är det välproducerat, och singellåtarna får representera två olika sidor av samma mynt. Man kan lugnt säga att det överträffar det mesta inom samma genre. Ibland är de för nära mainstreamträsket, men klampar utanför med en fot, medan de låter den andra vara kvar. Perfekt för den som tycker om det välljudande, men ändå längtar efter någonting som kan vara lite mer originellt. Låten “Phase II” har redan varit med i ett skejtprogram på den amerikanska TV-kanalen ESPN, i en tävling som heter “Real Street” – som arrangeras utav X Games. Så man kan väl helt enkelt konstatera att världen kanske redan ligger framför deras fötter. Om inte nu, så kommer den att göra det, när de stampar in sina fotavtryck.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s