Premiär: Sisillisko är de nya herrarna på täppan!

972043_321118998020173_2077739751_n

Eller så är de åtminstone ett helt nytt band, som är sprungna ur Stockholmsjorden. Sisilisko betyder indirekt “ödlornas natt“, vilket är taget från de finska orden “sisiliskojen yö“. Rent symboliskt så kommer denna yttring från natten till Söndag och Måndag, då vi aldrig fastnar i djupsömn utan landar mellan två sömnstadier. Där detta ger upphov till svettighet, märkliga drömmar och där man när ett gravt annorlunda tillstånd. Ni vet säkert vilket, men det kan yttra sig i olika former. Med andra ord så vill de pricka in det som sällan ställs i mittpunkten av tillvaron, eller ens det som där läggs någon uppmärksamhet vid. I karga vrår, i medvetandes ytterkanter, dit dagsljuset strålar inte når. Bandet består utav Albin Boman och Peter Engkvist, och deras debut-singel som de nyligen släppt, som går under namnet “To Die / Under Your Skin” – spelades in i en lokal i ett industriområde, i samkväm med teknikern och producenten Martin Nilsson. Den som spelar trummor är Jakob Enlund, och utöver det så har de haft medhjälparna Veronica Blom, som skötte det grafiska och Anni Alm som stod för fotograferandet.

Nåväl, ni har läst länge nog. Nu är det dags för er att kasta er in i en doominpyrd kaskad av otippad amerikansk folkmusik, i en mäktig treenighet med black metal. Lyssna här nedan.

One thought on “Premiär: Sisillisko är de nya herrarna på täppan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s