Pelikhan smälter samman melodisk rock’n’roll med blues!

2239602460-1

Den stämningsfyllda atmosfären, de konkreta men ack så utsvävande musiken – gör att deras mod i sig höjs och står i centrum. Trots att de knappt har någonting bakom sig ännu, så har de släppt en singel-låt från deras kommande debut-EP, vid namn: “Jekyll & Hyde“, där alla komponenter som får tid att skina. Den outtröttliga trummisen, de melodiska riffen och den outtömliga ådran av experimentell lusta, i sitt första stadie – gör att man hoppar av sina höga hästar för en sekund och lyssnar extra noga. För att inte tala om duon som sjunger, där stämmorna kompletterar varandra otroligt bra. Helst hade man sett att de fortsätter i alternativa fotspår och bygger vidare på mittenpartiet, där det låter som bäst – snarare än att fastna i en ohärlig loop av mainstreamtänk och slätstrukenhet. Med det sagt, den här låten kommer säkerligen att förgylla er dag lite extra. För den har sina stunder och är, om man ser till helheten, ett bra segment av både klassisk blues och rock – fast i en modernare och mer intressant tappning. Ni kan lyssna här nedanför.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s