Mercimer är ett välkomnat elektroniskt tillskott!

2180648529-1

När man har lyssnat på elektronisk musik till förbannelse, så är det svårt att undgå någonting som sticker ut. Med tanke på att den svenske electronica-producenten Walter Bergs alias Mercimer har spottat ur sig en hyfsad låt på sistone, tillsammans med Lisa Gagermans undersköna stämma – så är det nästan fritt fram att inta, i sin dagliga musikaliska bespisning. Nu är det så att han har släppt sin debut-EP “Leagues EP“, den 16:e April, på samma bolag där han släppte den redan nämnda låten “Walk At Night“, nämligen på det Norska bolaget A New Direction. Här får vi bekanta oss med trip-hop, sammanblandat med chillout och ett släng med ambient. Allting är möjligt, så även denna gång. Lisa Gagerman gästar även ytterligare en låt, som heter “It’s A Fire“. Samtidigt så samarbetar han även med en annan svensk electronica-producent på låten “I’m a saw“, vars namn är Alexander Eldefors, som skapar elektronisk musik under aliaset Yellus. Skillnaden mellan då och nu, är att de mainstreamtendenser som märktes av i den första låten som han släpptes, har släppt taget om honom. Inte helt och hållet, men mer än innan. Detta gör att det blir lättare för honom att släppa sargen och komma in i matchen, och det gör han med en gnutta briljans – just det startskott som behövs för att löpa hela linan ut, i ett senare skede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s