Twist Action Heroes presenterar: Then Comes Silence + In i Dimman på Debaser den 16/2!

BB-poster-16-feb-13

Ibland är det svårt att nå ut som artist. Ibland är det enklare. En låt på P3 Rock som går rakt in i själen kan räcka. Så var fallet för Then Comes Silence när de bokades till Debaserklubben Beggars Banquet, som senast drog överfulla hus med The Sword (US).

Hemlighetsfulla Then Comes Silence släpper därmed loss sina mörka krafter, högljudda gitarrer och dödsromantik på Beggars Banquet den 16 februari. Som support har man med sig In i dimman som bjuder på vackra oljud och skimrande melodier med svenska texter.

THEN COMES SILENCE – ca. 22.30

Then-Comes-Silence

Then Comes Silence ger dig mörker och dödsromantik genom musik och ljud, framfört med gitarrer på hög volym. Det är hårt, överstyrt och generöst med effekter. Bandet har den senaste tiden blivit en snackis och jämförts med akter som Ghost och Goat, då kvartetten tillsvidare har valt en anonym profil. Vem som spelar i bandet är inte viktigt. Lyssnaren får skapa sin egen bild av de fyra medlemmarna.

Bandets identitet var också av mindre vikt då de bokades till klubben. Det viktiga var hur de lät. Och känslan de gav. Att vara iakttagen och attnågot smyger sig inpå. Saker som rör på sig, dörrar som knarrar, okända ljud. En plötsligt en isande vind som går genom rummet. Det kittlar och tilltalar.

Kittlar skräcknerven. Och tilltalar vår fascination för död, undergång, spiritism och förgängelse, vilket också samlar det nya bandet. Samt en kärlek till noiserock, goth, shoegaze och psychadelia. I november 2012 släpptes bandets självbetitlade debutalbum och släppte lös de mörka krafterna och lördagen den 16 februari står bandet Debasers scen. Det vill du inte missa.

IN I DIMMAN (support) – ca. 21.30

12824_373157862765496_494024984_n

In i dimman kliver in med fötterna nedsmutsade av 90- talets skitiga gitarrock och sprider en svag doft av unken Neil Young-skjorta i lokalen. Med det svenska språket i centrum låter bandet inte som andra band, inte ens som Kent. Eller kanske lite som Kent och Sonic Youth på en gång? Eller som om Dinosaur Jr mött en salongsberusad Cornelis och tycke uppstått?

Live slår bandet an en skör sträng hos publiken och målar det mörkt med en dimridå av vackra oljud och, för all del, skimrande melodier och inte minst hederligt gitarrös. Kom ihåg var ni såg dem först, för detta kan bli en av de kommande stora akterna som uteslutande sjunger på svenska.

Klubb Beggars Banquet presenterar härmed två rykande färska band till klubben som bara hittills i år fyllt Debaser till bredden med bland andra The Sword (US), Bombus och Dirty Passion. Arrangörerna Twist Action Heroes står själva i DJ-båset hela kvällen och bjuder på dans, kärlek och rock’n’roll hela natten lång. Som det ska vara med andra ord.

VAR: Debaser Malmö

NÄR: 19.00-03.00 (halva priset på all mat och dryck innan 21.00)

PRIS: Gratis innan 21.00, sedan 90:- (inget förköp)

ÅLDERGRÄNS: 20 år

OFFICIELL INFO: http://www.debaser.se/kalender/10219/

FACEBOOKEVENT: http://www.facebook.com/events/393808454046394/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s