Recension: Distortion Faith #3!

I ett rasande tempo så fortsätter Distortion Faith att göra sitt namn vida känt. Åtminstone för oss i den dunkla bloggosfären, som uppskattar att läsa något snabbt för en gångs skull. Sedan nummer ett kom ut så har man längtat efter att få den i brevlådan och denna gången så damp den ner lite senare. Därför har jag tagit tid på mig att gå igenom den, rent metodiskt, för att se om det fanns något att tycka om. Med ungefärliga 34 sidor, så har de utökat sidorna ytterligare. Där intervjuer med bland annat Utanförskapet, Skizophrenia, D-Clone, Turist I Tillvaron, Kronofogden och många fler får plats. Förutom intervjuer, varvas det även med en turnédagbok av Makabert Fynd och en studiodagbok med Warvictims. Allt detta och lite till får plats i zinet. Det som känns bra med Distortion Faith är att det är ett pålitligt zine, utan några som helst utsvävningar. Som det konstateras direkt i början, så blir det vad det är och man får det man velat ha. Själv tycker jag att det är uppfriskande när perfektionismen inte står i centrum, som den många gånger gjort på min egen blogg. När man pausar och vill varva ner, så är deras zine utmärkt för just det ändamålet.

Trots att det finns stavfel lite här och där, samt att de är en hel del snabba intervjuer, så hålls det upp av anekdotdelen ”Kroghs Corner”, som i detta nummer heter ”Fast & Loud” istället. Det känns som en bra utveckling och den ger mer utav ett seriöst intryck än den har gjort i tidigare nummer, även om den varit väldigt bra där med. Däremot är det nog snarare det visuella i zinet som tagit mest plats och fått en att läsa vidare. Även om innehållet fått sig en spark i röven på sistone, så har det även förbättrats rent visuellt. Själva omslaget är nog det mest egendomliga och roliga som jag sett på ett bra tag. Det är cleant, humoristiskt och sparar inte på något som helst krut. Måste även påpeka att jag tycker om snabba men välutvecklade intervjuer, eftersom att det blir mer lättuggat och är roligare att läsa. Zinet är förmodligen det enda i Sverige som har en bra balans mellan lättläst, estetiskt tillfredsställande men ändå utförligt som jag hittills lagt mina labbar på. Fortsätt med det ni gör, för det är ett trevligt inslag i vardagen och kostar dessutom minimalt att köpa.

Ni kan köpa zinet för 10 kr via SMRT Records, D-Takt & Råpunk och Blindead Productions.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s