Tre snabba till Death By Armborst!

Death By Armborst är en punk’n’roll grupp från Göteborg som ännu inte satt sitt namn på kartan men säkerligen kommer att göra det inom kort. Hittills har de överraskat med sitt självbetitlade släpp och den nyligen släppta låten “Slave State” som kommer att återfinnas på deras uppkommande EP. Eftersom att jag redan intervjuat de tidigare, så tänkte jag ställa några frågor om ett ämne som jag inte vet särskilt mycket om än. Därför bestämde jag mig för att ställa tre snabba frågor till dom, som kretsade kring deras uppkommande släpp. Tidigare har de även medverkat i ett podcastavsnitt av min serie Svensk Punk och Hardcore. Njut av frågorna och rocka loss.

Ni har tidigare varit med i ett avsnitt av min serie Svensk Punk och Hardcore där ni talade lite om er uppkommande platta, men nu verkar ni vara närmre ett släpp och därför undrar jag om ni kan avslöja några nya detaljer?

– Den nya EP:n kommer att innehålla 6 stycken låtar. Skivan är mycket aggressivare än vårt förra släpp. Vi har lagt mer tid den här gången på att skriva och arrangera låtar och är själva mycket nöjda med resultatet. Just nu försöker vi hitta någon som vill hjälpa oss att trycka upp det på vinyl. Om vi inte hittar någon som vill göra det så får vi starta en insamling. Därav är det svårt att säga exakt när materialet kommer att släppas men förhoppningsvis snart.

Hur har det gått när ni spelat in skivan och vem är det som har hjälpt till, har ni använt någon särskilt studio för ändamålet och när kommer den ut?

– Skivan spelades in under en helg i våran polare, Daniel Sanne’s replokal. Den är även mixad av densamme. Mastringen stod Patrick Stacke på Tuff Studios för som också är en nära vän. Alla sex låtar spelades in på en helg och allt är inspelat live för att i så stor utsträckning som möjligt kunna återskapa energin som infinner sig vid en livespelning.

Eftersom att er senaste låt “Slave State” är mer punkig än era tidigare låtar så undrar jag om ni kommer att sadla om totalt och utelämna rocken för punkinfluenserna?

– Vi älskar både punken och Rock n’ Rollen så att något av dem skulle uteslutas tror jag inte. Dock skulle jag säga att den här skivan är både snabbare, punkigare och råare än den förra men man kan fortfarande höra rocknrollinfluenserna genomsyra musiken.

Vet ni någon som kan trycka upp deras uppkommande EP på vinyl? Hör då av er till: dba.music[at]gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s