Intervju med Din Skevf!

Din Skevf är ett gäng mustaschprydda herrar vid namn Oscar, Cretan, Jonas och Axel. De lirar en blandning mellan punk och hardcore, bandet startades upp på fyllan vilket säger en hel del. Partyglada är de minsann och de har släppt två skivor hittills. Här nedan följer lite av deras story, då de intervjuas av moi. Förhoppningsvis kommer ni att tycka om den och sedan beordrar jag er även att gå in på deras Bandcamp (som finns längst ned) och lyssna på deras senaste släpp: Man måste vara galen för att vara normal.

Varför heter ni Din Skevf, vilka är ni och när startade ni bandet?

– Vi heter Din Skevf för att det är det mest orimliga bandnamnet vi kunde komma på. Namnet kom vi på för flera år sedan på fyllan, men bandet tog form först vid början av 2011. Bandet består av Oscar, Cretan, Jonas och Axel. Fyra törstiga, skägg och mustaschprydda dudes.

Hur är scenen uppe i Norrköping?

– Precis som överallt annars så kunde det vara bättre. Det var bättre förr osv. Vill man att någonting ska hända får man styra upp det mesta själv. Finns några få eldsjälar som håller scenen vid liv. Rent bandmässigt är det ganska glest på hardcorefronten.

Vad tycker ni om den svenska hardcore och punkscenen?

– Eftersom vi hamnar lite mitt emellan hardcore och punkscenen tycker vi generellt att det är ganska dålig gemenskap. Det enda som håller ihop skins, punks, hardcorefolket och rockrolldudes är vi. Vår låt ”vem vet mest” tar upp problemet med folk som tror sig veta bättre än andra, men vad vet vi egentligen.

Hittills har ni släppt en EP och ett album, hur gick ni tillväga i studion och hur kom ni på materialet till bägge?

– Båda skivorna är inspelade hos Ulf Blomberg i HoboRec-studion i jönköping och det har funkat jäkligt bra. Ulf är en toppenskön kille att jobba med och det har helt enkelt rullat på när man väl är i studion. Vi laddar med bärs och skräpmat och försöker få till en god stämning som vi hoppas ska genomsyra själva materialet. Vi kompromissar inte med vad vi vill ha med i låtar utan låter idéer och galna infall få den plats de förtjänar. Den senaste plattan var egentligen tänkt att bli ännu en sjua men när vi väl kom igång så blev det mer låtar inspelade än vad vi hade förväntat oss och då dök iden upp om att släppa hela skiten på en tolva.

Har ni fått någon riktigt träffsäker recension ännu?

– Ingen tiopoängare ännu, men Lukinzine och Maximumrocknroll har fått ihop ganska bra recensioner.

Vilka andra hardcore och punkband tycker ni är bra?

– Agent Attitude, Damage, FIL, Nitad, Hårda Tider, Beast, Angers Curse och Makabert Fynd är både band och folk som vi gillar skarpt.

Kretsar era låtar mest kring vardagssaker och politik?

– Våra låtar handlar mest om att vi hatar att behöva jobba hela tiden när vi hellre bara vill dricka och balla ur.

Vilka låtar har inte kommit med på någon platta än?

– Den enda ännu osläppta låten kommer att släppas på samlingen Turist i Tillvaron vol 4. Som borde komma när som helst.

Finns det någon symbolisk innebörd av det märkliga omslaget på er senaste platta?

– Det är alltid mer spännande när man aldrig riktigt får veta var saker symboliserar. Men alkohol, arbetarstaden Norrköping, Oscars mustasch och det faktum att vi försöker uppnå rockhjärnestatus ligger bakom idén.

Vem är det som har designat den?

– Cretan kan inte bara spela bas och odla skägg. Han har även designat båda omslagen.

Kan ni berätta lite om ert bästa gig och ert sämsta?

– Alla gig är roliga på sitt sätt, men ett av de bästa och roligaste var i Hålan på hemmaplan. Då vi spelade i en fullsmackad källare totalt dränkta i öl, spott och svett framför en blandning av hcdudes, kaospunkare, straightedgefolk, rockers och poppers.

Vad har ni influerats av rent musikaliskt?

– Minor Threat, 7 seconds, Sista Sekunden, Totalitär och Defiance.

Hur kompletterar ni varandra i bandet?

– Jonas är den som är mest uppstyrd, Axel är pojkspolingen som håller oss andra unga, Oscar är bäst på att balla ur och hålla långa tal medans Cretan har sämst humor i universum och spottar på folk i tid och otid.

Vad är själva essensen av Din Skevf?

– Ha kul, dricka öl och spela punk.

Kommer ni att spela in något nytt innan året är slut?

– Inte just nu då vi siktar in oss på att spela så mycket som möjligt resten av året.

Tack för intervjun! Varför bör man köpa era plattor och varför bör man se er live?

– För att man vill ha kul, lyssna på punk och fullständigt balla ur.

Här kan ni lyssna till deras underbara alster från den senaste skivan:

Ni finner de mustaschprydda herrarna här:

Hemsida: http://www.dinskevf.se/

Facebook: http://sv-se.facebook.com/dinskevf

Spotify: http://open.spotify.com/artist/1YGVsnAeoqm17EqQ7IZSro

Bandcamp: http://dinskevf.bandcamp.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s