Pastoratet rekommenderar: 5 favoritalbum!

Pastoratet är ett punkband som bildades ur gruppen Väs, men när de tröttnade på allting som hade med det att göra lades bandet ner och ur askorna kom Pastoratet. Så jag hörde med grabbarna från Pastoratet om de ville rekommendera sina favoritalbum. Givetvis ville de det, så därför kommer den första rekommendationen i ledet just från Pastoratet! Gör er redo för en återvändsgränd rakt in i punkens skitiga värld.

Mattias från Pastoratet rekommenderar: Bullet Treatment – The Mistake (2006, Basement Records)

Motivering: Jag skulle vilja höja ett stort pekfinger för Bullet Treatment och speciellt deras andra platta från 2006 “The Mistake”. På varje platta involverar Bullet Treatment en mängd andra gästartister som t.ex Anti-Flag, Rise Against & Only Crime för att nämna några. Bullet Treatment är ett renodlat punk/hardcore-band i sin bästa form och ett band som allt för få snackar om, därför rekommenderar jag detta fruktansvärt jävla bra bandet! Personligen är “Grindstone” min favoritlåt på plattan.

Henke från Pastoratet rekommenderar: Skitsystem – Profithysteri (1995, Distortion Records)

Motivering: Egentligen borde “Med is i magen” av Asta Kask eller Anti Cimex “Victims of a Bombraid” stå här men det är så självklart och lite tråkigt så jag väljer istället Skitsystems EP “Profithysteri” som jag tycker är en för jävla bra platta att supa till! Min favorit på den är “När ska ni fatta“.

Alloh från Pastoratet rekommenderar: The Video Dead – Damn Disco (2009, Union Label Group)

Motivering: En platta som jag tycker är riktigt jävla bra är “Damn Disco” med The Video Dead. Skivan har 13 spår och inte ett enda svagt nummer, det köttar och fläskar på hela tiden rätt igenom! Jag hittade bandet av ren tur när jag klickade mig fram på Spotify och blev brutalt nöjd med vad jag fick höra. Det är perfekt blandning av punk, hc och hårdrock. Och vad jag vet är det inte många som hört The Video Dead, därför är detta en platta med ett band som jag tycker fler ska få upp ögonen och öronen för!

Goran från Pastoratet rekommenderar: Dag Nasty – Four On The Floor (1992, Epitaph)

Motivering: Är man som jag förtjust i amerikansk punkrock så tycker jag nog att Dag Nasty´s platta “Four on the floor” från -92 har en självskriven plats här. Låten S.F.S är för mig och säkert väldigt många andra en favorit, men det är en låt man aldrig ledsnar på. Har man inte “Four on the floor” med  Dag Nasty i skivhyllan så bör man nog skaffa den, punkt slut.

Pastoratets gemensamma favorit är: Bad Religion!

Motivering: Ett band som vi alla i Pastoratet tycker är fantastiskt bra är utan tvekan Bad Religion! Bad Religion har haft stort inflytande på oss både privat och musikaliskt, Bad Religion är en stor inspirationskälla och de har alltid levererat bra plattor. Så därav kan vi inte bara rekommendera en platta, utan vi rekommenderar allt dom gjort! En solklar favorit som för alltid kommer betyda väldigt mycket för oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s