Recension: Zola Jesus – Conatus

Om Siouxsie från Siouxsie & The Banshees hade valt att sadla om till sångare i bandet Coctaeu Twins, samtidigt som The Knife hade tagit kontroll över den instrumentala delen av musiken – hade resultatet varit Zola Jesus. Det nya albumet som har släppts rör sig däremot ifrån det ursprungliga soundet, men utvecklar det för att kunna vara bestående. Samtidigt som detta sker, kommer även den nya approachen väl till hands. Hon är tillräckligt udda för att stå ut, men tillräckligt kommersiell för att sälja. Att lyckas med denna blandning, och ändå få utlopp för sin kreativitet är en svår balansakt. Låten “Vessel” är drömliknande på distans, men så närvarande man kan vara. Ett kvitto på en annorlunda men suverän blandning, som på sitt sätt, vägrar att släppa taget om en. Mer än redo att utmana dina sinnen och känslor, men även din inställning till musik. Det du saknar i det oändliga hav av musik, är det bästa – som sorteras bort. Dyker du under ytan så finner du Conatus.

5/5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s