Skraeckoedlan – Äppelträdet

Kan det äntligen vara så att stoner-rock kommer att få fäste i Sverige? Det verkar som att så är fallet. Lyssnade på Skräcködlans låt “Äppelträdet” och hör en hel del likheter med bland annat Electric Wizard, om än mer melodiskt. De har även ett proggigt sound, som påminner en hel del om Dungen och Träd, Gräs och Stenar. I vilket fall sångmässigt, då sångaren besitter en enorm pipa för att vara inom stoner-rock. Dessutom försöker han sig på att sjunga rent till stoner, vilket oftast inte brukar låta så bra, men han lyckas verkställa det på ett skickligt manér. Att få detta att låta bra på svenska borde vara en nästan omöjlig bedrift. De blandar även in gammal hederlig rock i mixen och jag ser fram emot vad de kommer att släppa i framtiden, de har i alla fall släppt ett debutalbum betitlat “Världarnas Fall” (2011) och en form av samlingsvinyl vid namn “Mesozokium” (2012) där tidigare outgivna låtar och utgivna låtar får kämpa om utrymme. Jag ser fram emot en utveckling och låten är helt klart bra, däremot så tycker jag att ett större underlag vore önskvärt, så att bedömningen kan rättfärdigas. Musikåret ser lovande ut, i synnerhet för Sverige – och jag hoppas att vi får en scen värd namnet.

Här är både låt och video till “Äppelträdet“:

3/5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s